Vartotojas yra Dievas arba vėl apie Facebook

Vartotojas socialiniame tinkle ar tinklaraščiuose yra savotiškas Dievas – Jis beveik gali daryti ką nori. Jam dažniausiai nereikia mokėti už jokį serverį, duomenų srautą ar dar ką nors. Jo tiesiog yra prašoma kurti turinį ir talpinti viešai ar bent dalinai viešai. Jam yra padlaižiaujama, bandoma vis prisitaikyti prie Jo poreikių ir keistis, kad tik Jis būtų patenkintas ir laimingas. Svarbiausia, kad ne tik nepaliktų  tinklo, bet ir pritrauktų dar daugiau aukų. Taip, kaip ir parašyta viršuje dešinėje mažomis raidėmis – „tinklas įtraukia… ir nepaleidžia“. Ar nesijaučiate jau įsipainioję į voratinklį? Ar jūs visgi esate voras?

Vakar Facebook darbuotojai papasakojo prie ko šiuo metu dirba ir kaip bando išlaikyti vartotojus savo svetainėje. Jie suprato, kad toks funkcionalumas kaip draugų sąrašų grupės/Friend List yra nevertingas(tik 5% naudoja). Juk jis yra privatus ir kiti draugai net nežino, kuriame sąraše jie yra, su kuo susiję ir negali bendrauti. Taigi  nusprendė dar kartą priminti, kad Facebook’e yra ne tik Like/Patinka puslapiai, kurie skirti prekės ženklams, bet ir Groups/Grupės, kurios yra atnaujintos ir, kaip jau rašiau aukščiau, pritaikytos Jam.  FB mano, kad Jis turėtų pradėti kurti grupes, kuriose jaustųsi kaip namuose, kur galėtų kurti ir dalintis informacija, laisvai bendrauti ir chat’inti su savo šeima ar betkokia kita maža grupe. Taip, būtent maža. Sako, kad jei daugiau nei 250, tai jau betvarkė. Nesutinkat? Iš tiesų, grupė turi šiokią tokią gilesnę prasmę – tai savotiškas „privatumo nustatymas“, kuriuo pasakome, kad informacija bus prieinama ir matoma tam tikriems žmonėms, o ne visiems šimtams draugų, kuriuos turime. Juk ne visada norite, kad visi matytų tai, ką parašėte ar kokia nuoroda/nuotraukomis pasidalinote. Taigi, vartotojas yra kūrėjas, kuris nusprendžia kas bus šiame baigtiniame ir atrinktame sąraše draugų, kurie turės raktą prie žinučių, nuotraukų, renginių, pokalbių.  Taip pat grupėse turėtų būti daug lengviau sukurti Event/Renginį, nes į jį automatiškai pakviečiami visi „grupiokai“. O kur dar tie  bendrai naudojami dokumentai(Docs), elektroninio pašto siuntimo sąrašai(mailing list), kurie neleis atsikvėpti pašto dėžutei. Juk jie supranta, kad negalite visą parą sėdėti įsijungę FB, o elektroninį paštą tai jau tikrai dažniau tikrinate. Tai va, viskas, kad tik kuo ilgiau praleistumėte prie Facebook ir/arba/ne palengvintumėte savo socialinį gyvenimą, jei neturite galimybės to padaryti realybėje.

Daugiau galite pasiskaityti anglų kalba apie atnaujintas Facebook Grupes pačiame FB:

Ar esate kokios nors grupės narys? Ar jums reikia tokio funkcionalumo?

P.S. tai sakote vartotojas nėra Dievas? Na nėra… bet jis tikrai yra turinio Kūrėjas.

pow

Google+ URL - http://www.google.com/+powww
Įrašas paskelbtas temoje internetas, Ką veikti?, socialiniai tinklai ir pažymėtas , , , , .Išsisaugokite pastovią nuorodą.

1 komentaras

  1. Atgalinis pranešimas: Facebook grupės vietoj intraneto | Socialiniai tinklai

Parašykite komentarą